Susanna Lepola

23 v

Susanna Lepola

E-urheilutuottaja ja yrittäjä, Elisa Viihde (2019-), Helsinki

Siikajoella ja Pirkanmaalla kasvanut Susanna Lepola on yrittäjä ja työskentelee Helsingissä e-urheilutuottajana teleoperaattori Elisalla. Työt Elisalla alkoivat keväällä 2019, mutta kiinnostus tietotekniikkaa ja pelaamista kohtaan alkoi jo paljon aikaisemmin. Lepolan työnkuva on kovin laaja ja monipuolinen, välillä nimen perästä voi löytyä nimikkeenä esimerkiksi tapahtumatuottaja tai graafikko. Lepola toimii muun muassa tapahtumien järjestäjänä, tekee grafiikoita erilaisiin tarpeisiin ja hoitaa sosiaalista mediaa. Työtehtäviinsä hän saa itse vaikuttaa paljon.

Lepola sai jo 4-5-vuotiaana oman tietokoneen ja päätyikin vanhempana opiskelemaan ICT-alaa ja lopulta tietojenkäsittelyä ammattikorkeakouluun. Vanhempien tyhjässä uima-altaassa oli tapana järjestää laneja, kunnes vuonna 2016 Lepola päätyi mukaan järjestämään LanTrek-tapahtumaa. Nykyään LanTrek-tapahtumassa tehtävät sijoittuvat markkinoinnin ja sponsoreiden pariin. Oltuaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan Lepola sai töitä Elisalta, jossa on töissä tänäkin päivänä alunperin kahdeksi viikoksi tarkoitetun työtehtävän jatkuttua. Työn saamiseen johti oma-aloitteisuus, oman osaamisen näyttäminen, vapaaehtoistyöt sekä kiinnostus alaa kohtaan.

Lepola pitää työn parhaana puolena sen monipuolisuutta ja mahdollisuutta e-urheilualan kehittämiseen. Haastavinta on se, että alan työt alkavat monella harrastuksena, minkä vuoksi vapaa-aikaa ja työtä voi olla hankala erottaa toisistaan. Lajin parissa toimiminen ei kuitenkaan vaadi harrastuneisuutta tai kokemusta peleistä. Alalla on samoja työnimikkeitä kuin muillakin aloilla: esimerkiksi selostajia, tuomareita ja kuvaajia. Tekemistä on siis tarjolla muissakin tehtävissä kuin pelaajana.

Lepola antaa alalle haluaville vinkiksi kysyä vapaaehtoistöitä tapahtumista. Erityisesti hän suosittelee avoimuutta, reippautta, oma-aloitteisuutta ja rohkaisee kysymään asioista, jotka mietityttävät; silloin saattaa löytää itsensä ihan uusien haasteiden parista!