Terveelliset elämäntavat tukevat pelaamista ja mahdollistavat korkeamman suorituskyvyn sekä tehokkaamman oppimisen. Terveellinen ruokavalio, liikunta ja hyvät yöunet halutaan juurruttaa pysyviksi tavoiksi lasten ja nuorten pelaamisessa sekä valmennuksessa.
Ruokavalio
Riittävä ja monipuolinen syöminen mahdollistaa hyvän harjoittelun ja palautumisen siitä. Laadukas ravinto ja tasainen ateriarytmi toimii e-urheilijan kehityksen edellytyksenä. Energiansaanti vaikuttaa merkittävimmin suorituskykyyn ja palautumiseen. Matala energiansaanti voi johtaa huonoon vireystilaan, motivaatio-ongelmiin, painon heilahteluihin ja jaksamisen puutteeseen.
Liikunta
E-urheilijan on tärkeä liikkua. Liikunta esimerkiksi vähentää stressiä, parantaa unen laatua, helpottaa nukahtamista, auttaa itsetunnon ja minäkuvan rakentumisessa, voi auttaa masennukseen ja ahdistukseen ja muistiin. Yksi tärkeä liikunnalla saatava vaikutus on loukkaantumisten ennaltaehkäisy. E-urheilu rasittaa yksipuolisesti kehoa ja yläselän heikkous sekä rintalihasten ja hartioiden kireys johtaa huonoon ryhtiin, mikä voi vaikuttaa kyynärpään ja ranteen ongelmiin. Liikunta vahvistaa lihaksia, tekee niistä kestävämpiä ja notkistaa niveliä, mikä voi auttaa ryhdin ja ongelmien kanssa. Liikunnalla voidaan myös saavuttaa parempi kehonhallinta, koordinaatio, reaktiokyky ja nopeutta. Hengitys- ja verenkiertoelimistön kehittäminen auttaa taas e-urheilijaa jaksamaan pitkissä turnauksissa sekä palautumaan otteluista. Tämä johtuu sydänlihaksen kehittymisestä, keuhkojen toiminnan paranemisesta ja verenkierron moninaisesta kehittymisestä. Lasten ja nuorten tulisi liikkua vähintään kaksi tuntia päivässä. Määrä voidaan kasata myös pienemmistä pätkistä kuten esimerkiksi 10 minuutin kävelyistä tai pyöräilystä.
Uni
Uni on terveydelle, oppimiselle ja kehittymiselle välttämätöntä. Levolla on palauttava vaikutus koko kehoon. Aivot saavat ansaittua lepoa syvän unen aikana. Unessa elimistöä rakentavat ja huoltavat toiminnot tapahtuvat kaikkein tehokkaimmin - näitä ovat esimerkiksi pituuskasvu, lihasten kasvu, hermoston palautuminen, taitojen oppiminen, muistaminen, vastustuskyvyn ylläpito ja yleinen vireystila. Unen tarve on yleensä 7-10 tuntia yössä. Kasvavilla nuorilla ja urheilijoilla on korostunut unen tarve. Unen määrän lisäksi ratkaiseva tekijä väsymyksen ja palautumisen kannalta on unirytmi.